Oticon Opn: geeft u de controle over uw gehoor

De meeste mensen gaan ervan uit dat gehoor iets is dat in je oren plaatsvindt. Maar eigenlijk wordt geluid in de hersenen pas informatie die betekenis heeft. “Bij gehoorverlies is het geluidssignaal dat de hersenen normaal gesproken verwerken anders. De hersenen moeten harder werken om de ontbrekende informatie op te vullen. Daarom kan gehoorverlies zo vermoeiend zijn en verbruikt het de mentale energie die mensen nodig hebben voor hun dagelijkse activiteiten.”

Gelukkig bieden de nieuwste hooroplossingen met BrainHearing™ technologie spannende, nieuwe keuzes voor mensen met gehoorverlies. Ophof is een van de eerste audiciens in Twente die Oticon Opn™ aanbiedt, een revolutionair nieuw hoortoestel met BrainHearing technologie. Met de nieuwe Oticon Opn kunnen mensen met gehoorverlies niet alleen met minder inspanning beter horen, maar ook meer onthouden van wat er gezegd wordt. Door een ultrasnelle geluidsprocessor, gaat Opn zeer efficiënt om met meerdere spraak- en geluidsbronnen. Mensen horen dus beter met minder inspanning, zelfs in uitdagende luistersituaties zoals restaurants of sociale bijeenkomsten.

“Oticon Opn is het eerste hoortoestel dat het bewezen gemakkelijker maakt voor de hersenen.” “Onderzoek toont aan dat Opn het verstaan van spraak met 30%* verhoogt, hetgeen voor hoortoesteldragers vaak het belangrijkst is. Mensen die Opn dragen ervaren ook 20% minder luisterinspanning* wanneer ze spraak proberen te verstaan. En omdat dragers van Oticon Opn zich minder hoeven in te spannen om te begrijpen, zijn ze in staat 20% meer te herinneren van wat er gezegd werd**.”

Oticon Opn is gebouwd rond het Velox™ platform, dit verwerkt geluidsgegevens 50 keer sneller dan voorheen – het scannen, analyseren en reageren op geluiden in de omgeving gebeurt zelfs meer dan 100 keer per seconde. Door deze extreme snelheid kunnen Opn dragers van een volledig geluidsbeeld genieten. Ze kunnen de geluiden volgen die ze willen horen en hun focus, indien gewenst, verleggen. Omgevingsgeluiden zijn aanwezig maar niet overheersend. De slechthorende kan dus focussen op de geluiden die hij graag wil horen.

Oticon Opn biedt ook een eenvoudige connectiviteit met uw smartphone en tablets. Geluid en muziek kan in veel gevallen direct naar de hoortoestellen gestreamd worden zonder dat dit gepaard gaat met een sterk verhoogd batterijverbruik. Met de gratis te downloaden Oticon ON app kan men via de smartphone het volume en de programma’s bedienen of apparaten en andere functies selecteren.

“Oticon Opn is met het oog op de toekomst ontworpen. Het is 's werelds eerste hoortoestel dat verbonden is met het internet via het If This Then That netwerk (IFTTT.COM).” Dragers kunnen met een scala aan alledaagse IFTTT geschikte apparaten verbinding maken, zoals deurbellen, verlichtingssystemen en een keur aan huishoudelijke apparaten. De hooroplossing maakt het mogelijk om de hoortoestellen met een groeiend aantal IFTTT-oplossingen te gebruiken zodra deze beschikbaar worden.”

Bij Ophof zijn we er trots op dat dit kleine, discrete toestel vol met innovatieve technologie kunnen aanbieden. Ervaar zelf vrijblijvend welke voordelen Oticon Opn voor u kan bieden.
Neem voor meer informatie over hoorzorg en de nieuwe Oticon Opn hooroplossing contact op met Ophof voor Oog en Oor via: 074-29 10 800 of info@ophofvooroogenoor.nl

*Vergeleken met Oticon Alta2 Pro
**Het individuele voordeel kan variëren, afhankelijk van de voorschrijving of het advies